Få styr på kommuneskat, kirkeskat og grundskyldspromillen i Lyngby-Taarbæk Kommune. Du kan også følge tallenes udvikling år for år. Er kommunens tal højere eller lavere end fx nabokommunernes? Klik på og få svaret.
Kommuneskat under landsgennemsnittet
I Lyngby-Taarbæk er kommuneskatten fastsat til 24,40 % i 2025. Landsgennemsnittet for alle landets kommuner er 25,40 % - en forskel på -1,0%. Er du medlem af den danske folkekirke, skal du desuden
betale en kirkeskat på 0,60 %.
Boligejere betaler en grundskyld (ejendomsskat/grundskat) på 6,700 ‰ i 2025.
Landsgennemsnittet er 10,200 ‰. Grundskyld er ikke en beskatning af boligen, men af selve grunden, du ejer.
Beskrivelse: Kirkeskatteprocenten. Ved udregningen af den gennemsnitlige kirkeskatteprocent for to eller flere kommuner er den enkelte kommunes kirkeskatteprocent vægtet ift. Kommunens andel af udskrivningsgrundlaget for kirkeskat.
Nøgletallet opdateres november/december med tal for det efterfølgende år.
Kilde: Økonomi- og Indenrigsministeriet, 'Det kommunale budget' og Danmarks Statistiks Statistikbanken, matricerne BEF1, BEF1A07 og FOLK1.
Beskrivelse: Kommunens budgetterede udskrivningsgrundlag fra indkomstskat inkl. skat af udlændinge med begrænset skattepligt i kr. pr. indbygger pr. 1. januar.
Kommentar:
Udskrivningsgrundlaget udregnes som kommunens budgetterede indtægter fra indkomstskat af de selvangivne indkomster, dvs. ekskl. det budgetterede ligningsprovenu, divideret med den kommunale udskrivningsprocent. Såfremt kommunen vælger det statsgaranterede udskrivningsgrundlag vil nøgletallene 'Statsgaranteret udskrivningsgrundlag pr. indb.' og 'Budgetteret udskrivningsgrundlag pr. indb.' være identiske. Opgørelsen af kommunernes udskrivningsgrundlag, statsgaranteret eller selvbudgetteret, sker til brug for den mellemkommunale udligning af beskatningsgrundlag.
Nøgletallet opdateres ultimo februar med tal for året.
Kilde: Økonomi- og Indenrigsministeriet, 'Kommunal udligning og generelle tilskud' og Danmarks Statistiks Statistikbanken, matricerne BEF1, BEF1A07 og FOLK1.
Beskrivelse: Det udmeldte statsgaranterede udskrivningsgrundlag for indkomstskat for kommunen i kr. pr. indbygger pr. 1. januar.
Kommentar:
Siden 1995 har den enkelte kommune hvert år ved budgetvedtagelsen skulle tage stilling til, om kommunen vil lægge et statsgaranteret udskrivningsgrundlag til grund for fastsættelse af årets udskrivningsprocent eller om kommunen selv ønsker at skønne over indkomstudviklingen i kommunen, og på den baggrund fastsætte udskrivningsprocenten. Kommuner, der vælger det statsgaranterede udskrivningsgrundlag, skal ikke budgettere med skat af udlændinge, da det udmeldte statsgaranterede udskrivningsgrundlag også indeholder denne post. Vælger kommunen det statsgaranterede udskrivningsgrundlag vil nøgletallene 'Statsgaranteret udskrivningsgrundlag pr. indb.' og 'Budgetteret udskrivningsgrundlag pr. indb.' være identiske, ligesom dette også vil være tilfældet for kommuner, der budgetterer med det statsgaranterede udskrivningsgrundlag, dog uden at vælge det.
Nøgletallet opdateres ultimo februar med tal for året.
Beskrivelse: Dækningsafgiftspromille af forretningsejendomme. Kommunerne kan fastsætte dækningsafgift af visse private forretningsejendomme. Afgiften svares af selve bygningsværdien af de ejendomme, der ligger på grundene ('forskelsværdien'). Denne dækningsafgift pålægges ejendomme, der anvendes til kontor, forretning, hotel, fabrik, værksted og lign. Ejendomme, der er fritaget for grundskyld, kan ikke pålignes afgiften. Promillen fastsættes af kommunalbestyrelsen, dog højst 10 promille.
Nøgletallet opdateres medio oktober med tal for det efterfølgende år.